Työ on tärkeä osa elämää kaikille. Usein olemme onnellisia ja tunnemme itsemme menestyneeksi, kun työmme vastaa kiinnostuksen kohteitamme. Henkilökohtainen avustaja on henkilö, joka auttaa vammaisia tai iäkkäitä ihmisiä päivittäisissä toimissa, ja tämä ammatti tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Tässä blogissa keskitymme yksityiskohtaisesti siihen, minkälainen on työpaikka henkilökohtaiselle avustajalle ja siihen, kuinka se voi olla sopiva sinulle.

Työpaikka henkilökohtaiselle avustajalle – mistä se löytyy

Henkilökohtaisen avustajan työ voi olla erittäin tyydyttävää ja merkityksellistä. Henkilökohtainen avustaja voi toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana tai työskennellä esimerkiksi vammaispalvelujärjestössä tai yhdistyksessä. Työ voi tarjota paljon joustavuutta, koska usein henkilön, jota avustat, tarpeet voivat vaihdella päivittäin.

Kuka soveltuu henkilökohtaiseksi avustajaksi

Henkilökohtaisen avustajan työpaikkaa voivat hakea kaikki, jotka haluavat auttaa muita ihmisiä, ovat kärsivällisiä, huolellisia ja viettävät mielellään aikaa muiden kanssa. On tärkeää olla taitava kommunikoimaan henkilön kanssa, jota avustat, ja kyettävä lukemaan tilanteita oikein. Halutessasi voit kehittää taitojasi erilaisilla kursseilla, kuten esimerkiksi ensiapu tai viittomakielikurssilla.

Missä avustaja voi työskennellä?

Työpaikkana henkilökohtaisen avustajan ammatissa voi olla yksityiskodit, vammaispalvelujärjestöt, asumisyhteisöt, päivätoiminta ja avustajapalveluja tarjoavat yritykset. Työn määrä ja kesto voivat vaihdella, mutta henkilökohtainen avustaja voi työskennellä normaalin työaikalain mukaisesti, enintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa ja 40 tuntia viikossa. Avustaja voi myös työskennellä osa-aikaisesti, joka mahdollistaa työskentelyn myös muiden työpaikkojen tai opintojen ohella.

Henkilökohtaisen avustajan työ voi toimia ponnahduslautana muillekin urille

Lisäksi henkilökohtaisen avustajan työ voi myös tarjota mahdollisuuden kehittää muitakin taitoja, kuten valmentajan tai mentorin taitoja erilaisten henkilöiden kanssa työskennellessä. Tämä voi auttaa sinua edistämään uraasi tulevaisuudessa, jos kiinnostuksen kohteena on ihmisläheinen työ, joka voi olla esimerkiksi sairaanhoito alalla.

Henkilökohtaisen avustajan työpaikka voi tarjota mahdollisuuksia moniin erilaisiin rooleihin ja työpaikkoihin. On tärkeää löytää tehtävä, joka sopii juuri sinulle ja tarjoaa myös mahdollisuuksia kehittää taitojasi tulevaisuutta varten. Tässä ammatissa voit rikastuttaa omaa elämääsi ja tarjota merkityksellistä apua muille. Muista, että henkilökohtainen avustaja on elintärkeässä asemassa monelle vammaisille tai iäkkäälle ihmiselle ja että tämän ammatin kautta voit luoda merkityksellisiä suhteita toisiin ihmisiin.

Työpaikka henkilökohtaiselle avustajalle löytyy meiltä: Avustaja.fi Avustajapalvelut.

jaa