Kuntoutuksen tavoitteena on aina parantaa kuntoutujan lähtötilannetta, olipa kyse sitten sairaudesta kuntoutumisesta, liikuntavammasta tai kudosten kuntoutuksesta. Fysioterapia kuntoutuksessa käytetään usein erilaisia laitteita ja apuvälineitä. Nämä hoitolaitteet kuntoutukseen sekä hoitolaitteet hyvinvointiin ovat terapeuttisia laitteita, jotka edesauttavat potilasta kuntoutumaan. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa aiheemme ovat hoitolaitteet kuntoutukseen ja tutkimme, millä tavoin kuntoutuksessa voidaan edesauttaa ihmisten paranemista.

Kuntoutuksen tarve voi johtua monesta syystä

Kuntoutuksen tavoitteena on parantaa hyvinvointia ja liikkuvuutta jokapäiväisessä elämässä sekä usein myös edesautetaan työelämään palaamista. Yleisin syy kuntoutuksen aloittamiseen on jokin sairaus tai vamma.

Urheiluvammat johtuvat usein liikarasituksesta tai lihaskudoksen pitkäaikaisesta rasituksesta. Urheiluvammat heikentävät hapen ja ravintoaineiden kuljetusta ja estävät lihasten normaalia toimintaa. Hoitolaitteet kuntoutukseen auttavat nopeuttamaan lihasrepeämän parantumista nopeuttamalla aineenvaihduntaa ja vähentämällä arpikudoksen muodostumista vamma-alueella. Lihasvammat ja tietyt sairaudet heikentävät verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä vähentävät nivelten liikkuvuutta. Kudoskuntoutukseen tarkoitetut hoitovälineet aktivoivat imunestekiertoa ja lisäävät hapen ja ravinteiden saantia hoidettavalle alueelle. Laitteet soveltuvat akuuttien ja kroonisten nivel- ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon, nivelrikosta selluliittiin. Nivelten liikkuvuutta voidaan parantaa kohdistamalla alipainetta suoraan nivelalueelle.

Hoitolaitteet kuntoutukseen fysioterapiaa tukemaan

Kuntoutusprosessi alkaa, kun asiantuntija tunnistaa tarpeen ja ohjeistaa potilaan kuntoutuksen piiriin. Prosessi alkaa asettamalla tavoite ja määrittelemällä sitten toimet, joita tarvitaan sen saavuttamiseksi. Kuntoutusprosessi suunnitellaan ammattilaisten ja kuntoutujan yhteistyönä, ja se edellyttää kuntoutujalta aktiivisuutta ja motivaatiota parantua. Hyvä yhteistyö ja vuorovaikutus kuntoutujan ja kuntoutusalan ammattilaisen välillä on myös tärkeä osa kuntoutuspolkua. Kuntoutus tai fysioterapia voi kestää muutamasta viikosta muutamaan vuoteen ja sen pituus riippuu pitkälti halutuista tuloksista. Laitehoidon tavoitteena on nopeuttaa ja helpottaa kuntoutusfysioterapiaa. Laiteita on useita erilaisia, jotkut parantavat potilaan liikkuvuutta ja toiset toimivat kohdistamalla kudoksiin alipainetta sekä korkeataajuisia värähtelyjä. Imunestejärjestelmän kiihdyttäminen auttaa kudosten uusiutumista esimerkiksi imunestejärjestelmän häiriöissä, leikkauksen jälkeisessä turvotuksessa sekä vammoissa. Se voi myös lievittää kipua ja edistää nivelten liikkuvuutta. Hermokudokset ovat suoraan yhteydessä lihaksiin sekä imusuonistoon. Normaalisti hermokudos voi liikkua vapaasti lihasten ja muiden kudosten välillä, mutta esimerkiksi jäykkyyden tai lihasvamman vuoksi hermo voi jäädä puristuksiin ja tulehtua, mikä aiheuttaa kipua. Hoitolaitteet hyvinvointiin soveltuvat lihasjännityksen lievittämiseen, mikä tekee siitä erinomaisen työkalun kivunlievitykseen. Jokaista potilasta voidaan hoitaa yksilöllisesti sekä akuutin että kroonisen kivun lievittämiseksi. Alaset Import Oy tuo maahan ja myy kuntoutuslaitteita.

jaa