Apteekkituotteita, kuten itsehoitolääkkeitä, reseptilääkkeitä ja muita tuotteita voi tilata kotiovelle tai noutoautomaattiin. Moni apteekki palvelee netissä ja se on monelle helpompi tapa apteekissa asioimiseen kuin myymälässä paikan päällä asiointi. Tämänkertaisena aiheena on apteekkituotteiden tilaus, lääkkeiden kotiinkuljetus ja mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon niitä tilatessa. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin, toivottavasti löydät täältä hyödyllisiä vinkkejä ja viihdyttävä luettavaa.

Verkkoapteekista voi tilata kaikki apteekkituotteet ja reseptilääkkeet

Verkkoapteekista voi tilata kaikki apteekissa myytävät tuotteet. Tuotteiden tilaaminen ei yleensä edellytä rekisteröitymistä, paitsi reseptilääkkeitä tilatessa. Reseptilääkkeitä voi myös tilata joidenkin sovellusten, kuten esimerkiksi videoapteekin kautta. Verkkoapteekista tilaaminen on mahdollista sekä yrityksille että yksityisille, mutta alle 18-vuotiaalla täytyy olla huoltajan suostumus. Tuotteiden toimituskulut ja toimitusnopeus saattaa vaihdella alueittain ja apteekista riippuen. Tilaaminen verkkoapteekista on yleensä suhteellisen yksinkertaista ja se toimii muuten samankaltaisesti kuin muissakin verkkokaupoissa, paitsi reseptilääkkeiden osalta ja muutenkin silloin, kun asiakas haluaa lääkeneuvontaa.

Apteekkituotteiden tilaus käytännössä

Apteekkituotteiden tilaus tapahtuu käytännössä valitsemalla tuotteet verkkoapteekin valikoimasta ja siirtämällä ne ostoskoriin tuotteen vieressä olevasta "lisää ostoskoriin" painikkeesta. Kun kaikki halutut tuotteet on valittu ostoskoriin, voi "ostoskori" painikkeesta siirtyä ostoskoriin, jossa voi tarkistaa tilauksen ja muuttaa sitä tarvittaessa. Tuotteet voi esimerkiksi poistaa ostoskorista painamalla x-painiketta ja ostoskorissa voi myös lisätä alennuskoodin tai lahjakortin laittamalla koodin sille varattuun kenttään. Ostoskorissa vahvistetaan tilaus ja palvelusta riippuen kirjaudutaan sisään joko tässä vaiheessa tai valitaan tilaus ilman rekisteröitymistä. Tilaus vahvistetaan tämän jälkeen painamalla tee tilaus painiketta ja tämän jälkeen tilausta ei voi enää muuttaa. Tilauksen maksaminen tapahtuu verkkopankissa. Reseptilääkkeitä tilatessa, kuten myös joidenkin itsehoitolääkkeiden kohdalla, apteekin henkilökunta antaa lääkeneuvontaa, joko puhelimitse tai chat-palvelun välityksellä.

Verkkoapteekista tilatut tuotteet voi myös palauttaa

Kuluttaja-asiakas voi palauttaa verkkoapteekista tilatut apteekkituotteet 14 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Tuotteiden palauttamisesta täytyy tehdä peruuttamisilmoitus, jonka voi tehdä verkkokaupassa tai tilauksen mukana tulevalla peruuttamislomakkeella, kirjeellä ja usein myös vapaamuotoisesti sähköpostilla. Tuotteiden noutamatta jättäminen tai niiden vastaanottamisesta kieltäytyminen ei ole kaupan peruuttaminen, se täytyy aina erikseen ilmoittaa ja palauttaa tuotteet apteekkiin. Tilaa apteekkituotteet netistä, esimerkiksi täältä Tapiolan Apteekki.

 

jaa